odm. ‚Bristol’

malina bristolOdmiana plenna, deserowa. Nadaje się zarówno do bezpośredniego spożycia jak i na przetwory. Odporna na nasze warunki klimatyczne.

Wysokość: 2 m.

Pora owocowania: lipiec – wrzesień

Barwa owoców: Czarna z lekkim siwym nalotem

Gleba: Żyzna średnio zwięzła, lekko kwaśna

Stanowisko: Słoneczne

 

 

 

 

 

odm. ‚Poranna rosa’

malina poranna rosaOdmiana deserowa, powtarzająca owocowanie, nie nadająca się do zbioru mechanicznego. Niezwykle duża odporność na choroby grzybowe. Szczególnie atrakcyjna z uwagi na żółte zabarwienie. Owoce kuliste, zwarte, smaczne i twarde. Odporne na szarą pleśń.

Wysokość: 1,5 m.

Pora owocowania: sierpień – październik

Barwa owoców: żółta

Gleba: Żyzna średnio zwięzła, lekko kwaśna

Stanowisko: Słoneczne

 

 

 

 

 

odm. ‚Polka’

malina polkaPolska odmiana deserowa, bardzo plenna. Jedna z najbardziej cenionych odmian na świecie. Malina powtarzająca owocowanie, odporna na choroby grzybowe. Nadaje się do zbioru mechanicznego.

Wysokość: 1,5 m.

Pora owocowania: sierpień – październik

Barwa owoców: czerwona

Gleba: Żyzna średnio zwięzła, lekko kwaśna

Stanowisko: słoneczne

 

 

 

 

 

Odm. ‚Polana’

malina polanaPolka jest licencjonowaną, polską odmianą powtarzającą owocowanie. Jedna z najbardziej popularnych i chętnie sadzonych. Odmiana nadająca się do zbioru mechanicznego, głównie w celach przetwórczych.

Wysokość: 1,5 m.

Pora owocowania: sierpień – październik

Barwa owoców: czerwona

Gleba: Żyzna średnio zwięzła, lekko kwaśna

Stanowisko: słoneczne

 

 

 

 

 

odm. ‚Glen ample’

malina glen ampleOdmiana o dużych, deserowych owocach. Bezkolcowa, nadająca się do zbioru mechanicznego. Bardzo duża odporność na choroby grzybowe oraz mróz.

Wysokość: 1,5 m.

Pora owocowania: lipiec

Barwa owoców: czerwona

Gleba: Żyzna średnio zwięzła, lekko kwaśna

Stanowisko: słoneczne